Fredagen 16 december öppnar JULEMARKNADZ på Den Fantastiska Platsen!
Vi håller öppet dygnet runt från kl 16 på fredag till kl 20 på söndag. 11 konstnärer och designers säljer bildkonst, kläder, keramik, skulptur mm
Kom och shoppa julklappar, ta ett glas, slå dig ner och kolla dina email eller bara häng med oss.
DJs, konserter, performance sker då och då. Varmkorv vid midnatt och frukost för morgonpigga.
Medverkande konstnärer:
Agnes Marktorp Ring
Albin Granaas
Ekaterina Sisfontes
Eva Skarbäck
Fanny Senocq
Hugo Hammarlund
Mari Koort
Roni Kaufman
Vera Halla
Wiktor Öberg
Wolfgang Lehmann
Agnes Marktorp Ring är en Communication Design student från Malmö. Hon gillar att måla människor på ett lekfullt och en aning surrealistiskt sätt. Under 2021 startade hon med en vän upp aease där de som första projekt trycker illustrationer och mönster på kläder. Det är ett sätt att ta vara på och skapa något nytt med textiler som annars går till spilllo. Agnes kommer sälja några av sina prints och ett par plagg med prints, som blivit till under första projektet med Aease.
Instagram:
@agnes_drawings
@agnesblixa
Albin Granaas (f.1996, Trollhättan). Modedesigner. Utbildad vid Konsthögskolan i Oslo. Mottog Norges kulturråds stipendium för nyutexaminerade konststudenter 2022.
På Julemarknadz säljer Albin Granaas t-shirts med tre olika print, baserade på tidigare kollektioner och plagg.
Ekaterina Sisfontes är konstnär som bland annat jobbar med smycken som konstform
2000 startade hon eget smyckesmärke – SisKa Design som jobbar för det mesta med silver och olika oväntade material så som kristallkronor och plexiglas.
Fanny Senocq är konstnär, scenograf, utställningsdesigner och illustratör. Hon har en Magisterexamen från Kulturvetarlinjen vid Stockholms Universitet och är utbildad på Gerlesborgsskolan och Konstskolan Basis.
Kontaktinfo
info@fannysenocq.com,
https://fannysenocq.com,
@thesinksurrealist
Student i Inredningsarkitektur och möbeldesign vid Konstfack.
Hugo intresserar sig för tingens affordans. Det vill säga, de upplevda föreställningar som objekt förmedlar genom dess form och kontext.
Beroende på var ett objekt befinner sig och på vilket sätt det ser ut och beter sig, har vi bestämda uppfattningar om dess användning och natur. Hugo arbetar ofta i gränslandet mellan designobjekt och konsthantverk/skulptur. Där han utforskar materialitet och nya sätt att förhöja material som inte anses fina eller passa med den andre.
Inför helgen tänkte Hugo försöka visa upp och sälja en rad olika objekt, vilka kan liknas vid “möbler”, men som han ser mer som skulpturala utforskanden med form och materialitet.
instagram @hammerdawg
Mari Koort är medlem i Ateljéföreningen G-studion, Värmdö konstnärer, Svenska Konstnärinnor samt BUS & KRO.
Mari Koort är Ingaröbo med ateljé i Gustavsbergs Gamla Porslinsfabrik sedan 2005.
Idag är Mari verksam både med måleri, skulptur (betong, brons, sten, stengods) samt foto.
Hon är en före detta jurist som Jämte konstnärskapet arbetat med scenografi inom TV- och Film.
Instagram: ateljémarikoort.se
Hemsida: marikoort.se
mejl: art@marikoort.se
mobil:0708-514158
Roni Kaufman är en mjukvaruingenjör och generativ konstnär, som utforskar poesin inom matematik och datavetenskap.
Han kommer att sälja en serie generativa konsttryck, 24 unika utfall av en enda algoritm.
https://ronikaufman.github.io/
Hommage à Molnár
“Hommage à Molnár” är ett generativt konstprojekt som kombinerarVera Molnárs pionjäranda med tidlös grafisk designestetik.
Bild i realtid
Gå till https://ronikaufman.github.io/hommage-a-molnar för att se en slumpmässig output. Fröet (The seed) kan specificeras genom att skriva en URL-parameter (till exempel: https://ronikaufman.github.io/hommage-a-molnar/?seed=42).
Tryckt Serie
En serie om 25 tryck producerades på A4 Hahnemühle Tyskt Etsningspapper. Trycken har valts ut av konstnären.
Vera Halla är konstnär och arkitekt som just nu tar sin master på Konstfack.
Med textil som främsta material jobbar hon med skulptur och installationer där fokus ligger på att påverka det normativa rummet.
På marknaden säljer Vera Halla bland annat handmålade sjalar.
Wictor Öberg är född 1990 i Eskilstuna, Sverige. Kandidatexamen i keramik och glas vid Konstfack Högskolan för konst, konsthantverk och design, 2020. Baserad i Stockholm, Sverige.
Som konstnär och hantverkare försöker Wictor utmana de föreställningar vi har om material och deras värde. Wictor arbetar ofta med hittade material och den förfining och värdeförskjutning som sker under bearbetningen är en drivkraft i hans konstnärliga praktik. Begrepp som “riktigt” och “falskt” fascinerar Wictor och hans arbete verkar dras mot skulpturala kopior av mer eller mindre vardagliga saker som utvecklas i nya versioner. Saker Wictor gör ser ofta ut som hämtade från en tecknad film eller från någon form av dystopi, och har en kritisk men humoristisk ton.
Wolfgang Lehmann föddes i Freiburg/Breisgau, Tyskland 1967.
Sedan 1994 har Wolfgang Lehmann realiserat och producerat sina egna filmer och har fått inbjudningar till visningar på många festivaler och museer i Europa, Nord- och Sydamerika, Australien och Asien.
Sedan 2007 sysslar Wolfgang Lehmann åter med statiska bilder, digital och analog fotografering vid sidan av sina rörliga bildverk. Han gör transformationer och överföringar av dokumentära bilder till abstrakta verk.
Efter en lång aktivitet i sin hemstad Freiburg im Breisgau/Tyskland har han sedan 2006 primärt bott i Stockholm, Sverige.